U trendu

Dvoje povređenih Poljaka u Hrvatskoj i dalje kritično

ZAGREB – Dvoje teško povređenih Poljaka u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u bolnicama uglavnom stabilno.

Prema pisanju Hine, dvoje najteže povređenih je u Jedinici intenzivnog lečenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, rekli su u Ministarstvu zdravlja. U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero povređenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smešteni su na specijalizovanim odeljenjima.

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operisali četvero povređenih putnika. U Opštoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj nezi najverojatnije će uskoro biti prebačen na traumatološko odeljenje.

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih šest pacijenata je stabilno, a takođe i šest pacijenata u KBC-u Zagreb, saopšteno je iz Ministarstva zdravstva.

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira da ove sedmice, najverovatnije, već u sredu, vratiti kući desetak povređenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Brezničkog Huma u kojoj je život izgubilo 12 ljudi, najavio je zamenik poljskog ministra zdravstva Valdemar Kraska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar