U trendu

Džamal Kašogi i drugi novinari ličnosti godine „Tajma“

NJUJORK – Saudijski novinar Džamal Kašogi, koji je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, proglašen je danas za ličnost godine američkog magazina „Tajm“, a tu počasnu titulu deli sa grupom drugih novinara.

Ličnosti godine njujorškog nedeljnika su ukupno četiri novinara i američki lokalni list „Kapital Gazet“, a za sve njih „Tajm“ je naveo da su „predstavnici šire borbe bezbroj drugih širom sveta“, prenosi AP.

Za ličnosti godine su, pored Kašogija, proglašeni i filipinska novinarka Marija Resa, dva novinara Rojtersa iz Mjanmara koji se trenutno nalaze u zatvoru – Va Lone i Kjav Soe Om kao i redakcija američkog lokalnog lista „Kapital Gazet“ (Capital Gazette) čijih je pet članova stradalo u napadu 28. juna u Anapolisu, u Merilendu.

Glavni urednik „Tajma“ Edvard Felsental saopštio je danas imena ličnosti godine u emisiji „Tudej“ (Today) televizije En-Bi-Si.

Američki časopis je ličnostima 2018. proglasio osobu ili grupu ljudi koji su najviše uticali na vesti i svet „nabolje ili nagore“ tokom protekle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар