U trendu

Džoni Dep traži na sudu 50 milona dolara od bivše žene

VAŠINGTON – Advokatski tim američkog glumca Džonija Depa predao je danas sudskoj poroti na uvid material iz tužbe za klevetu koju je podigao protiv bivše supruge Amber Herd, čime je pokrenuto najnovije poglavlje u dugotrajnoj pravnoj borbi između dve holivudske zvezde, bivših supružnika.

U uvodnoj reči u sudnici u Virdžiniji potvrđeno je da Dep (58) tuži Herdovu (35) za klevetu i potražuje 50 miliona dolara odštete, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Dep tvrdi da ga je Herdova oklevetala kada je napisala članak u „Vašington postu“ u decembru 2018. godine u kojem tvrdi da je preživela porodično zlostavljanje.

U članku se ni jednom ne pominje ime Džonija Depa, ali Depov advokat Benjamin Ču rekao je danas porotnicima da je jasno da je Herdova pisala o njemu.

Ču tvrdi da je Herdova objavila članak neposredno pre početka prikazivanja filma „Akvamen“, njenog najvećeg uspeha do sada, u nameri da poveća publicitet i unapredi svoju karijeru.

„Odlučila je da laže o svom mužu zarad lične koristi i tako je Amber Herd zauvek promenila život gospodina Depa i narušila njegovu reputaciju. Čućete od njega kakav je užasan uticaj to imalo na njegov život“, rekao je Ču.

Advokat Herdove, Elejn Bredhoft, rekla je da je Dep tokom putovanja u Australiju 2015. godine vukao po podu svoju tadašnju suprugu, udarao je pesnicama, šutirao je, a zatim „izvršio nasilnu penetraciju flašom pića“.

Dep je odrično odmahivao glavom u sudnici kada je Bredhoftova iznosila ove detalje pred porotom.

U svom prethodnom svedočenju pred Vrhovnim sudom u Londonu, Herdova je rekla da se Dep nakon konzumiranja droge i alkohola pretvarao u „ljubomorno čudovište“ i da je pretio da će je ubiti.

Ona je detaljno opisala 14 slučajeva ekstremnog nasilja tvrdeći, između ostalog i da je Dep gušio, udarao, šamarao, šutirao i palio žarom cigarete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar