U trendu

DŽonson i Zelenski razgovarali o Mariupolju

LONDON – Britanski premijer Boris DŽonson je danas popodne razgovarao telefonom sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i čuo novosti o ruskom napadu na Mariupolj, javio je Pres asosiejšen.

Prema rečima portparola Dauning strita, britanski premijer je odao počast hrabrosti ukrajinskih snaga koje nastavljaju da hrabro brane slobodu svoje zemlje, preneo je britanski list „Gardijan“.

Zelenski je obavestio DŽonsona o situaciji u Mariupolju, a britanski premijer je rekao da je pozdravio ukrajinski otpor u gradu, rekao je portparol Dauning strita.

Dvojica zvaničnika su razgovarali o potrebi za dugoročnim bezbednosnim rešenjem za Ukrajinu, a britanski premijer je rekao da će nastaviti da blisko sarađuje sa saveznicima i partnerima kako bi osigurao da Ukrajina može da brani svoj suverenitet u nedeljama i mesecima koji dolaze, istakao je on.

DŽonson je obavestio Zelenskog o novim sankcijama Velike Britanije koje su stupile na snagu prošle nedelje i rekao da će Britanija nastaviti da pruža sredstva Ukrajini za odbranu, uključujući i oklopna vozila u narednim danima, dodao je portparol Dauning strita.

Britanski premijer je rekao da međunarodna podrška Ukrajini samo jača i da je ubeđen da će Ukrajina uspeti, a Putin doživeti neuspeh, kazao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.