U trendu

Džonson najavio nove strožije mere na granicama

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će vlada kasnije danas uvesti nove oštrije mere na granicama države, dodajući da nema jednostavnih odgovora nakon što je broj žrtava COVID-19 u Britaniji premašio 100.000.

„Ministar unutrašnjih poslova doneće kasnije danas još oštrije mere za one zemlje sa crvene liste gde smo posebno zabrinuti zbog novih sojeva virusa“, najavio je Džonson u parlamentu, prenosi Rojters.

Upitan šta je rešenje i zašto Britanija ima najviše preminulih u Evropi, on je rekao da nema jednostavnih odgovora na to pitanje.

Očekuje se da će vlada narediti da se bez izuzetka svi koji dolaze u Veliku Britaniju iz visokorizičnih zemalja u kojima je otkriven novi soj korone, smeste na 10 dana u hotelske karantine koje će obezbediti vlada, prenosi Rojters.

„Odmah po dolasku na aerodrom oni će biti sačekani i transportovani direktno u karantin“, izjavio Džonson.

Danas je, inače, britanski Tajms pisao o tome će vlada u Londonu objaviti planove u vezi s ograničenim hotelskim karantinom za Britance koji se vraćaju iz 30 visoko rizičnih zemalja, a koje su već obuhvaćene zabranom putovanja zbog Covid 19. Reč je pfre svega o Južnoj Americi, Portugaliji, Zelenortskim ostrvima i Južnoj Africi, preneo je Rojters.

Sa 100.162 preminulih od posledica kovida-19 V. Britanija se našla na petom mestu u svetu po broju smrtnih slučajeva među kovid pacijentima i postala prva evropske zemlja u kojoj je premašena brojka od 100 hiljada žrtava pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.