Džonson: Nema ničeg lošeg u mojim vezama sa Arkjuri

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je odluka londonskih vlasti da zatraže od policije da pokrene istragu u vezi sa njegovim kontaktima sa američkom poslovnom ženom Dženifer Arkjuri, politički motivisana i da ne vidi ništa neprimereno u svojim vezama sa Arkjuri u vreme kada je bio gradonačelnik Londona.

Gradska vlada Londona saopštila je u subotu da je uputila predmet vezan za Džonsona telu za policijsku internu kontrolu radi pokretanja potencijalne istrage o navodima o neprimerenom ponašanju koje uključuje američku biznismenku Dženifer Arkjuri dok je Džonson bio gradonačelnik Londona.

U predmetu se navodi da Džonson, dok je bio gradonačelnik nije prijavio da ima bliske lične veze sa tehnološkom preduzetnicom Dženifer Arkjuri, koja je iz gradskog budžeta dobila 126.000 funti za finansiranje javnog poslovanja i mesta na službenim putovanjima, o čemu je prvi izveštavao „Sandej tajms“.

„Sve je bilo u potpunosti u skladu sa ustavom…nije bilo potrebe da se bilo šta objavljuje“, rekao je Džonson za BBC povodom afere sa Arkjuri.

Kako prenosi AP, Džonson je dodao da bi njegov naslednik na mestu gradonačelnika Londona Sadik Kan trebalo više da se pozabavi istragama o pripadnicima policije umesto da troši vreme na stvari poput priče o Arkjuri.

„Da budemo apsolutno jasni, vrlo, vrlo sam ponosan na sve što smo uradili i sigurno na sve što sam ja uradio kao gradonačelnik Londona“, rekao je Džonson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.