U trendu

DŽonson: RUS presla crvenu liniju u varvarstvu u ratu sa UKR

BRISEL – Britanski premijer Boris DŽonson optužio je danas Rusiju da je prešla crvenu liniju u varvarstvu u ratu sa Ukrajinom i rekao da Zapad treba da pooštri sankcije kako bi sukob priveo kraju.

„Vladimir Putin je već prešao crvenu liniju (i otišao u) varvarstvo“, rekao je DŽonson novinarima po dolasku u Brisel na sastanak NATO, G7 i EU, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, treba uvesti dodatne sankcije Rusiji.

„Veoma je važno da radimo zajedno kako bismo okončali ovu stvar. Što su naše sankcije oštrije… što više možemo da učinimo da pomognemo Ukrajini… brže će se završiti ova stvar“, istakao je DŽonson.

On je kazao da će Putina sačekati suprotno od onoga što je želeo – više NATO, a ne manje, na zapadnom krilu Rusije, nakon invazije na Ukrajinu, prenela je agencija RIA Novosti.

Generalni sekretar NATO je već rekao da će četiri nove borbene grupe biti poslate u Slovačku, Mađarsku, Bugarsku i Rumuniju.

Za predsednika Zelenskog, sa kojim je DŽonson razgovarao juče, britanski premijer kaže da je „jedan od najneobičnijih ratnih lidera u poslednje vreme“.

On je istakao da je ukrajinski predsednik „formirao svetsko mišljenje i mobilisao svoju zemlju“.

Ono što Zelenski želi su strože ekonomske sankcije Putinovom režimu i specifična odbrambena vojna podrška, naveo je Džonson.

„I to smo odlučni da obezbedimo“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar