U trendu

Eksperti UN-a traže oslobađanje princeze Latife

ŽENEVA – Stručnjaci Ujedinjenih nacija zahtevali su danas od Ujedinjenih Arapskih Emirata informacije o kćerki vladara Dubaija, princezi Latifi, i njeno puštanje na slobodu.

Takav zahtev je usledio dva meseca nakon što je Bi-Bi-Si emitovao video snimak koji je Latifa tajno snimila i u kojem je opisala kako je otac drži kao „taoca“, posle neuspelog pokušaja bekstva iz 2018. godine, prenosi agencija Rojters.

„Uznemireni smo što, nakon javnog objavljivanja snimka u februaru, na kojem je princeza Latifa izvestila da je lišena slobode protiv svoje volje, i nakon upućivanja zvaničnog zahteva za dalje informacije o njenoj situaciji, vlasti nisu pružile nijednu konkretnu informaciju“, navodi se u zajedničkom saopštenju nezavisnih eksperata UN za ljudska prava.

Vlasti Emirata su 19. februara saopštile da je princeza Latifa „zbrinuta kod kuće“, nakon što je Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava zatražila od vlasti dokaz da je princeza živa usred rastuće međunarodne zabrinutosti zbog njene sudbine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.