U trendu

Endrju Tejt se pojavio pred tužiocima zbog pretrage elektronske opreme

BUKUREŠT – Endrju Tejt, kontroverzni influenser, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru u Rumuniju zbog sumnje da se bavio organizovanim kriminalom i trgovinom ljudima, pojavio se danas u kancelariji tužioca zbog forenzičke pretrage elektronske opreme koja je konfiskovana tokom istrage, saopštili su njegovi advokati.

On se u kancelariji rumunske agencije za borbu protiv kriminala DIICOT pojavio zajedno sa bratom Tristanom, prenosi AP.

Tejt, 36-godišnji britansko – američki državljanin koji ima šest miliona pratilaca na Tviteru, prethodno je zadržan u pritvoru krajem decembra u Bukureštu, zajedno sa bratom i dve državljanke Rumunije, ali protiv njih još uvek nije podignuta optužnica.

Braći Tejt je 31. marta odobren zahtev da budu prebačeni iz policijskog u kućni pritvor gde će ostati barem do 29. aprila.

Tužioci su već izvršili nekoliko pretraga uređaja od kada su braća Tejt privedena.

Ispred kancelarije tužioca sačekao ih je veliki broj medija i manji broj pristalica koji su uzvikivali „Top-G, Top-G!“, što je jedan od njihovih nadimaka koji koriste njihovi fanovi.

Upitan kako se oseća, Tristan Tejt je novinarima rekao da je dobro.

Advokat braće Tejt je za AP rekao da su tužioci zaplenili „mnogo uređaja“, kao i da i dalje traže informacije koji bi mogle da im pomognu u slučaju.

„Tužilac radi svoj posao, poštujemo posao tužioca, nadležnih i puštamo ih da sprovode istragu. Čekamo rezultate“, rekao je on.

Otkako je pušten iz policijskog pritvora, broj pratilaca Endrjua Tejta na Tviteru porastao je za najmanje 500.000.

DIICOT je u saopštenju nakon decembarskih hapšenja naveo da je identifikovao šest žrtava u slučaju trgovine ljudima koje su navodno bile podvrgnute „delima fizičkog nasilja i psihičke prinude“, kao i da su bile seksualno eksploatisane od strane članova te, kako se navodi, kriminalne grupe.

Tejt je inače profesionalni kik bokser koji živi u Rumuniji od 2017. godine. Njegovi nalozi su ranije bili zabranjeni na raznim društvenim mrežama zbog mizoginih stavova i govora mržnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.