U trendu

Erdogan: Ankara bi mogla da preduzme jednostrane akcije

ANKARA – Ankara bi mogla da preduzme jednostrane akcije u sirijskom regionu Idlib ukoliko sporazumi sa Rusijom ne budu sprovedeni, rekao je danas u Istanbulu predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Zadržavamo pravo da očistimo tu lokaciju na svoj način u slučaju da se obećanje koje nam je dato o lokaciji u okviru operacije Prolećni štit (u Idlibu) ne čuva“, rekao je Erdogan, preneo je TAS S.

„Postigli smo dogovor (sa Rusijom) da rešimo krizu u Idlibu bez daljeg krvoprolića. Ukoliko ne, ići ćemo dalje stazom koju smo sami sebi zacrtali“, rekao je Erdogan za kanal NTV.

Pored toga, Erdogan je rekao da je bilo najmanje 59 turskih vojnika ubijeno u tom sirijskom regionu tokom proteklog meseca.

Predsednik Turske je kazao da će se sutra sastati sa zvaničnicima Evropske unije kako bi razgovarali o pitanjima migranata, preneo je Rojters.

Erdogan je rekao da Turska nije dobila podršku koju očekuje od međunarodne zajednice kada je reč o izbeglicama, ali da se nada drugačijim rezultatima posle sutrašnjih razgovora.

I Evropski savet je saopštio da će turski predsednik posetiti sutra Brisel kako bi razgovarao o pitanjima koja se tiču EU i Turske, uključujući Siriju i migraciju.

Erdogan će se sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen da bi razgovarali o „migraciji, bezbednosti, stabilnosti u regionu i krizi u Siriji“, napisao je na Tviteru portparol Šarla Mišela Baren Let.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.