Erdogan: Događaji u Americi šokirali su celo čovečanstvo

ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će Amerika sa Bajdenom postići mir i dodao da bi SAD trebalo da uđu u posebnu eru kada je reč o međunarodnim odnosima.

Erdogan je izjavio da je proces koji se događa u Sjedinjenim Američkim Državama, koje se često spominju kao “kolevka demokratije“, šokirao celo čovečanstvo, javlja agencija Anadolija (AA).

Erdogan je komentarisao nerede u Vašingtonu koji su se dogodili tokom upada pristalica odlazećeg američkog predsednika Donalda Trumpa u Kapitol.

Kazao je da su se SAD suočile sa situacijom koja je neviđena u njenoj istoriji i napomenuo da su SAD, kao i američki mediji, imali sasvim drugačiji stav tokom pokušaja puča u Turskoj i protesta u parku Gezi.

“Setite se kakve izjave i kakve pretnje su upućivali turskim političarima američki mediji. Naš stav o tome je bio jasan, međutim, stav Amerike je bio dosta drugačiji. I tada su bile glavne demokrate. Videli smo da su i demokrate iste kao i republikanci. Videli smo kakvu sramotu predstavljaju za demokratiju,“ istakao je Erdogan.

Turski predsednik je izrazio želju da prinos vlasti sa Donalda Trampa na Bajdenana bude miran i regularan, kako je i sam Tramp izjavio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.