U trendu

Erdogan preti represijom medijima koji narusavaju vrednosti

ANKARA – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je zapretio turskim medijima represijom ako budu širili sadržaje koji narušavaju osnovne vrednosti zemlje, što bi mogao biti uvod u dalju cenzuru, preneo je Rojters.

U obaveštenju objavljenom u Službenom glasniku, on je rekao da su potrebne mere kako bi se zaštitila nacionalna kultura Turske i sprečio štetan razvoj dece izložene štetnom sadržaju na svim pisanim, verbalnim i vizuelnim medijima, preneo je Rojters.

Erdogan nije precizirao koji je to sadržaj, ali je rekao da će biti preduzete pravne radnje protiv otvorenih ili prikrivenih aktivnosti putem medija koje imaju za cilj podrivanje nacionalnih i moralnih vrednosti i narušavanje porodične i društvene strukture.

Erdogan je na vlasti skoro 20 godina i često je kritikovao medijske sadržaje koji nisu u skladu sa konzervativnim islamskim vrednostima koje zastupa njegova AK partija.

Turska je poslednjih godina, takođe, krenula sa povećanim nadzorom nad medijima, sa oko 90 odsto velikih medija koji su u vlasništvu države ili su bliski vladi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar