U trendu

Eskobar: DF ne smatramo odgovarajućim partnerom

VAŠINGTON – Specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da SAD ne smatraju Demokratski front „odgovorajućim partnerom“, jer, kako tvrdi, podstiče podele u Crnoj Gori.

Eskobar je to rekao u opširnom intervjuu za Glas Amerike na konstataciju da je već kazao da ne smatra da sve stranke u vladajućoj koalciji ispunjavaju određene kriterijume i na piitanje da li je to Demokratski front.

„Na crnogorskim liderima je da donesu odluku o tome li će biti manjinske vlade. A što se tiče Demokratskog fronta, on se pokazao kao neko ko izaziva podele, podstiče etničke tenzije, stalno blokira reforme u parlamentu i time blokira put ka Evropi“, rekao je Eskobar.

Dodao je da je u Demokratski front u prošlosti bio veoma protiv NATO-a i, kako je naveo, „nije bio od pomoći svojim izjavama o Kosovu“.

„Tako da ne veruem da se to promenilo i ne smatramo ih odgovarajućim partnerom“, rekao je Eskobar.

Koalicija Crno na bijelo, okupljena oko GP Ura aktuelnog potredsednika i jedinog političara u vladi Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića, najavila je za danas predstavljanje ideje o formiranju nove vlade u kojoj, kako je prenela Pobjeda pozivajući se na svoje izvore, neće biti mesta za Demokratski front i DPS Mila Đukanovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar