U trendu

FBI u SLO zbog pranja para iz Irana, umešane srpske vlasti?

LJUBLJANA – Slovenija je pred mogućim velikim skandalom nakon što se pojavila informacija da su agenti američkog Federalnog biroa (FBI) doleteli u Ljubljanu kako bi istražili navode o pranju iranskog novca, u šta je, prema navodima televizije Nova24, umešana i srpska vlast.

Pranje iranskog novca je, kako navodi ta televizija, pozivajući se na neimenovane izvore, navodno išlo preko NLB banke, od 2009. do 2011. godine, a umešane su i srpske vlasti, zbog čega je ta televizija zatražila zvanične informacije o celom slučaju od premijera Slovenije.

Ceo slučaj pojavio se u medijima kada je na tviteru objavljen snimak aviona američke vlade, kojim je, navodno, 20 istražitelja FBI-a u subotu sletelo na aerodrom „Jože Pucnik“, zbog istrage finansijskih malverzacija, ukljuhcujući umeša nost clanova srpskih vlasti.

Prvobitno se nagađalo da je prva dama SAD-a, Melanija Tramp, došla u posetu, ali se priča, navodi Nova24, prema poslednjim informacijama okrece u nepovoljnom smeru za one koji su uključeni u pranje iranskog novca u NLB izmedu 2009. i 2011. godine.

„S obzirom da se pominje i učešće srpskih vlasti, epilog će biti sve glasniji. Pitanja o nezvanicnim informacijama takode smo poslali u kabinet premijera“, navodi slovenačka televizija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar