U trendu

Filip Korać pušten iz pritvora, osuđen uslovno i novčano

ZAGREB – Filip Korać, kojega su mediji označavali kao jednog od vođa zemunskoga klana, osuđen je danas u Zagrebu zbog falsifikovanja hrvatskog pasoša na jednu godinu zatvora, uslovno pet godina i novčanu kaznu od 75.000 kuna (jedan evro je oko 7,5 kuna).

Koraću je ukinut istažni zatvor u kojem se nalazio od kada se sam pre mesec i po dana pojavio u zagrebačkom zatvoru Remetinec i saopštio da želi da se preda jer je Hrvatska za njim raspisala poternicu.

Advokat osuđenog Goran Preglej smatra da je kazna preoštra.

Iznoseći svoju obranu pred sudom Korać je priznao da je imao i koristio falsifikovani hrvatski pasoš. Tvrdio je da je pašoš koristo jer se bojao za život i da mu pretilo ubistvo.

Zagrebački Jutarnji list piše da je Korać osoba iz srpskog krim-miljea kojeg su mediji prozivali kao jednoga od čelnika srpskog zemunskoga klana i osobu povezanu s vrhom crnogorskog škaljarskog klana.

Navode i da je Korać osoba koja je punila stupce medija u susednim zemljama u kontekstu obračuna dva crnogorska kriminalna klana – škaljarskog i kavačkog u kojima je do sada širom sveta likvidirano više desetina osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar