U trendu

Fon Kramon se „ispravila“ po pitanju „dobre vesti“?

BRISEL – Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon „ispravila se“ danas po pitanju svoje nedavne izjave – da je „dobra vest“ to što Srbija do kraja godine neće otovriti nova poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom – koja je naišla na negativna reagovanja zbog likujućeg tona, neprimerenog za poslanicu Evropskog parlamenta.

„Da se ne shvati pogrešno. Svako od nas želi da vidi Srbiju u EU. Dakle, založila sam se za demokratiju, ljudska prava, vladavinu prava i pluralizam medija. Ovo nije antisrpski stav, već proevropski i nadam se evropskom putu Srbije“, napisala ja Fon Kramon Taubadel na Tviteru, sugerišući da je pogrešno shvaćena.

Ona je istakla da je dobar signal ukoliko Evropska komisija ne želi da otvara nova poglavlja sa Srbijom, jer se EU mora držati sopstvenih pravila i vrednosti.

„Oliver Varhelji je nekoliko puta rekao da su osnovne vrednosti na prvom mestu. Ako Srbija želi da postane članica Evropske unije, mora da učini više. Postavili smo pravila – moramo ih poštovati“, zaključila je poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon i dodala da će, kada Srbija učini napredak u pomenutim oblastima, tražiti od Saveta EU da otvori nova poglavlja i nastavi sa pristupanjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar