U trendu

Forin ofis u ponedeljak o poostravanju sankcija Rusiji

LONDON – Britanski Forin ofis objaviće u ponedeljak da će pooštiti sankcije Rusiji u slučaju invazije na Ukrajinu, rekao je dobro obavešten izvor blizak britanskoj vladi za TAS S.

„Očekuje se da Forin ofis objavi u parlamentu da će pooštriti sankcije protiv Rusije tako da Britanija može da cilja ruske strateške i finansijske interese“, naveo je izvor, koji nije precizirao da li je reč o usvajanju novih ili ažuriranju postojećih sankcija.

Izvor je takođe dodao da je premijer Velike Britanije Boris DŽonson razgovarao o taktici i opcijama sankcija sa ministarstvom spoljnih poslova prošle nedelje, pre nego što je obavestio vladu o situaciji i narednim koracima“.

„Britanija će se priključiti sednici SB UN u Njujorku u ponedeljak u pokušaju da se izvrši dalji pritisak na Rusiju kako bi se stvari rešile diplomatskim putem, a izbegla vojna solucija. Britanija će iskoristiti taj sastanak da razotkrije rusku priču punu rupa i da prezentuje činjenice“, zaključio je izvor.

BBC je ranije objavio da će DŽonson obaviti narednih dana telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar