U trendu

Francuska dozvoljava ulazak Britancima od 9. juna bez karanti

PARIZ – Francuska će dozvoliti ulazak svim revakcinisanim Britancima od 9. juna bez karantina, dok će Britanci koji su dobili samo jednu dozu vakcine morati da ostanu u karantinu sedam dana.

Informacija se pojavila danas, odnosno, nekoliko dana nakon što je predsednik Francuske Emanuel Makron objavio da samo Francuzi ili državljani Evropske unije mogu da uđu, dok Britanci moraju da dokažu da je njihov dolazak od esecijalnog značaja, podsetio je list „San“.

Najnovija vest koju je preneo londonski list je da potpuno vakcinisani Britanci neće morati da dokazuju zašto ulaze u Francusku i da će im biti potreban samo negativan test, makar i antigenski.

Vladin izvor je kazao za Mejl onlajn da Evropljani koji su vakcinisani mogu da uđu u Francusku bez PCR testa od 9. juna, dok se negativan rezultat na kovid-19 i dalje traži od državljana Velike Britanije ili SAD.

Potrebno je i da prođe 14 dana od vakcinacije do ulaska u zemlju, a kad je u pitanju vakcina kompanije DŽonson i DŽonson, potrebne su četiri nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.