U trendu

FSB sprečila teroristicki napad na naftovod, ubijena dvojica

MOSKVA – Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je sprečen teroristički napad na naftovod, koji su planirale ukrajinske specijalne službe u južnom Volgogradskom regionu Rusije.

FSB je sprečio pokušaj sabotaže i teroristički napad na postrojenje u sektoru nafte i gasa koji su planirale ukrajinske specijalne službe, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Dvojica ruskih državljana, koji su bili članovi radikalne desničarske grupe „Restruktura“, koju je osnovao neonacistički video bloger Maksim Martsinkevič (Tesak), pružili su oružani otpor prilikom hapšenja i neutralisani su, stoji u saopštenju.

Na licu mesta zaplenjena je moćna improvizovana eksplozivna naprava i dva neubojna pištolja prilagođena za bojeve metke.

Kako navodi FSB, utvrđeno je da su sabotažu i teroristički napad pod kontrolom ukrajinskih specijalnih službi organizovali pripadnici „Restruktura“ Andrej Čujenkov, ruski državljanin rođen 1986. godine, koji trenutno učestvuje u borbenim operacijama u Ukrajini kao pripadnik nacionalističkog bataljona Uragan i ukrajinski državljanin Juri Jonov, rođen 1988, koji je pripadnik nacionalističkog bataljona Azov i blizak kontakt njegovog osnivača A. Biletskog.

Preduzimaju se napori da se Čujenkov i Jonov uhapse i razotkriju njihovi saučesnici u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar