U trendu

FSB: Ukrajinski obavestajci hteli da otmu ruski borbeni avion

MOSKVA – Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) predupredila je operaciju ukrajinske vojne obaveštajne službe da otme avion ruskog ratnog vazduhoplovstva, rečeno je iz Centra FSB za odnose s javnošću za TAS S.

„FSB je razotkrila i potisnula operaciju obaveštajne službe pri ukrajinskom ministarstvu odbrane, koju su nadgledale posebne NATO snage, a za cilj su imali da otmu ruski borbeni avion“, navela je FSB.

FSB je izvestio da su „oficiri ukrajinske vojne obaveštajne službe, radeći u ime političkog vođstva njihove zemlje“, pokušali da vrbuju ruske vojnike, obećavši im novac i državljanstvo jedne od zemalja Evropske unije.

Dodaje se da su ukrajinski obaveštajci pokušali da ih navedu da obave let i slete na pistu koju kontrolišu ukrajinske snage.

Kako je dodala ruska specijalna služba, kontraobaveštajci FSB su otkrivanjem ovih planova otkrili da je moguće napasti brojne ukrajinske vojne objekte.

„Ruski kontraobaveštajci su dobili informacije koje su pomogle našim oružanim snagama da napadnu brojne objekte ukrajinske vojske“, dodao je FSB.

Kao dodatak izveštaju navodi se da su identifikovani ukrajinski obaveštajci koji su bili umešani u operaciju i njihovi saucesnici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar