U trendu

Galager: Važni odnosi sa Beogradom, uskoro u poseti Srbiji

RIM – Ministar spoljnih poslova Vatikana Pol Galager izjavio je da su Svetoj stolici odnosi sa Srbijom veoma važni i da je potrebno da se dodatno prodube, najavljujući uskoro svoju posetu Beogradu, drugu u poslednjih nekoliko godina.

Galager je danas razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, a uoči tog susreta, sinoć na otvaranju izložbe „Srbija i Vatikan 1878-1914“ rekao je da su upravo takve inicijative, poput poseta iz Rima Beogradu, dolazak sefa srpske diplomatije u Vatikan ili izložba o odnosima dve države, važne stvari.

“Vrlo smo optimistični da će se nastaviti politički dijalog, kao i verski, ekumenski dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Veoma smo zainteresovani za produbljivanje saradnje u bliskoj budućnosti. Ko zna kakve bi to plodove moglo da izrodi, za dobrobit građana Srbije, odnose sa Katoličkom crkvom i SPC, i naravno za katoličku zajednicu u Srbiji”, rekao je Galager.

Kako je rekao, takvi koraci su veoma važni, a obe strane odlučne da naporno rade na tome.

“Kada odem uskoro u posetu Srbiji, to će biti druga poseta u poslednjih pet, šest godina. To je pokazatelj koliko su nam važni odnosi sa Srbijom i veoma se radujem poseti Beogradu”, rekao je Galager.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.