Galić najavio još rigoroznije epidemiološke mere

PODGORICA – U Crnoj Gori je ponovo uveden policijski čas i restriktivno radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata, a u nekim gradovima škole će raditi onljn, a direktor Instituta za javno zdavlje Igor Galić kaže d je ovo tek početak rigoroznih mera, s obzirom na epidemiološku situaciju.

Galić je gostujući u Jutarnjem programu RTCG zamolio građane da te mere shvate kao posebno upozorenje.

”Molim građane da ove mere shvate kao posebno upozorenje pred neke jako rigoroznije mere, mada će to sve zavisiti od epidemiološke situacije”, dodao je on.

Razlika u mišljenju radnih tela bila je, kako kaže, vezana za PCR testiranje prilikom ulaska u Crnu Goru, preneo je portal RTCG.

“Tela kao što su Komisija i Savet su naglasile da smo mi turistička zemlja I da moramo u što dužem periodu da ostanemo otvoreni. PCR nas neće zaštititi od ulaska virusa u zemlju, pogotovo, kada je toliko raširena lokalna transmisija”, kazao je Galić.

“Prikupljeno je 23 testiranih na sumnjive slučajeve britanskog soja virusa i 17 koji su bili pozitivni I koji su poslati na kontrole“, reka je Galić i dodao da će ti rezultati odmah biti poznati javnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.