U trendu

Ganc se sastao sa Abasom u Ramali

TEL AVIV – Izraelski ministar odbrane Beni Ganc sastao se sa predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom u Ramali, samo nekoliko sati nakon što se izraelski premijer Naftali Benet vratio u zemlju iz Vašingtona, prenosi “DŽeruzalem post”.

„Sastao sam sa predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom, kako bismo razgovarali o bezbednosnoj politici, civilnim i ekonomskim pitanjima“, napisao je Ganc na Tviteru nakon sinoćnjeg sastanka.

Ovo je prvi put u deceniji da se između Abasa i jednog izraelskog zvaničnika održao javni razgovor na visokom nivou o politici.

„Takođe smo razgovarali o oblikovanju bezbednosne i ekonomske situacije na Zapadnoj obali i u Gazi“, rekao je Ganc, navodeći da je dogovoren nastavak komunikacije o pitanjima koja su pokrenuta tokom sastanka.

Benet je ranije insistirao da ne planira da vodi razgovore sa Abasom i da njih dvojica nisu razmenili uobičajene reči kada je Benet preuzeo dužnost.

Izvor blizak izraelskom premijeru je prokomentarisao sinoćnji sastanak, navodeći da je on bio unapred odobren od strane premijera.

Direktni razgovori između Izraela i Palestinske uprave prekinuti su 2014. godine i otada nisu obnovljeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.