U trendu

Gardijan: Milanović je uskladio svoju politiku s Orbanom i Dodikom

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je zapadne zemlje zbog snabdevanja Ukrajine teškim tenkovima i drugim naoružanjem, prenosi danas Gardijan uz ocenu da je on zauzeo stav protiv EU otkako je izabran 2019. godine kao levičarski liberalni kandidat, kao i da je svoju politiku je uskladio sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i lidera bosanskih Srba Milorada Dodika.

Obraćajući se novinarima u Zagrebu, Milanović je rekao da je „protiv slanja bilo kakvog smrtonosnog oružja“ u Kijev, tvrdeći da snabdevanje Ukrajine oružjem samo „produžuje rat“ i da Krim, koji je Rusija anektirala 2014. godine, „nikada više neće biti deo Ukrajin“”.

Britanski list prenosi da je Milanović, iako je predsednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, formalno vrhovni komandant oružanih snaga.

Poslednjih meseci, navodi se, on se otvoreno protivio pristupanju Finske i Švedske NATO-u, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj kao deo pomoći EU toj ratom zahvaćenoj zemlji, navodi britanski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.