U trendu

Glasanje opozicije u NSRS „jadno i poražavajuće“

BANJALUKA – Svih pet odluka koje su usvojene u Predsedništvu BiH bez konsenzusa – biće važeće, jer opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije podržala veto, koji je uložio srpski član Predsedništva Milorad Dodik, nakon što je preglasan od Šefika Džaferovića i Željka Komšića, što je za Dodikovog savetnika Radovana Kovačevića, kako kaže, „jadno i poražavajuće“.

Kovačević je reagujući na odluku parlamenta da ne potrži Dodikov veto na odluke Predsedništva BiH, koje su doneli samo bošnjački i hrvatski član izabran bošnjačkim glasovima u to najviše državno telo, Šefik Džaferović i Željko Komšić, ocenio je da to i nije neko iznenađenje da oni koji žele nestanak Republike Srpske sankcionišu njene lidere, ali je „jadno i poražavajuće“ da izabrani predstavnici jednog dela građana Srpske omogućavaju Bošnjacima da preglasavaju Srbe i Srpsku.

„To da oni koji žele nestanak Republike Srpske sankcionišu njene lidere izabrane na slobodnim i demokratskim izborima i nije neko iznenađenje. Ali to da izabrani predstavnici jednog dela građana Srpske omogućavaju Bošnjacima da preglasavaju Srbe i Srpsku je jadno i poražavajuće“, napisao je Kovačević na Tviteru.

Opozicija u NSRS nije sinoć glasala za vitalni interes Srpske, pa odluke Džaferović i Komšića ostaju na snazi.

Poslanici opozicije su i pre zasedanja parlamenta Srpske, na Dodikov zahtev, najavili da će biti protiv veta koji je on uložio na pet odluka Predsedništva BiH kojima je preglasan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar