U trendu

Go muškarac na trgu šokirao Sarajlije

SARAJEVO – Na sarajevskom Trgu Susan Sontag večeras je održan performans, koji je zaprepastio prisutne građane, s obzirom na to da je u jednom trenutku obnaženi muškarac prošetao trgom, preneo je portal Klix.

Reč je o projektu „East is best“ koji je, kako je najavljeno, podržao EU program Performe Europe, a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

Ovaj događaj je uzburkao društvene mreže i uznemirio prolaznike s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.

U jednom momentu glumac je i sišao s bine te prošetao trgom, a žena ga je vratila na binu. Upravo to je uznemirilo prolaznike s obzirom na to da glumac na sebi nije imao ništa obučeno.

Mnogi su događaj povezali i sa trećom Bh. povorkom ponosa koja je održana danas u Sarajevu, međutim iz organizacije Povorke nisu najavili ovaj događaj kao deo ovogodišnje parade.

Performans naziva „Together“ je organizovan kao drugi deo internacionalnog Art Festivala Zvrk.

Iako je najavljen i kao deo programa „Kultura na ulice“, iz NPS-a ističu kako oni nisu organizovali ovaj umetnički događaj i da nije deo njihove produkcije.

Za korištenje bine na Trgu Susan Sontag ispred pozorišta inače je potrebna dozvola Opštine Centar, ali s obzirom na to da je vikend, u ovoj opštini nisu mogli da daju informacije o pomenutom događaju.

Na društvenim mrežama, građani su takođe zgroženi snimkom na kojem se vidi obnaženi muškarac u centru grada, u sred dana, piše portal.

Neki su prokomentarisali i da učesnici performansa izgledaju kao da su pod uticajem opojnih sredstava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar