U trendu

Golob najavio konsultacije o novoj slovenačkoj vladi

LJUBLJANA – Pobednik parlamentarnih izbora u Sloveniji i budući premijer Robert Golob najavio je da će konsultacije sa partnerskim strankama o formiranju vlade početi što pre, najverovatnije danas.

„Očekujem da će pregovori s budućim koalicionim partnerima početi u utorak“, rekao je Golob za slovenačku redakciju portala N 1, i ukazao da njegov Pokret sloboda računa na savezništvo sa socijal-demokratama (SD) Tanje Fajon, ali i sa strankom Levica (L) Luke Meseca, prenela je Hina.

Golob je potvrdio da bi u buduću vladu kadrovski želeo da uključi i dve stranke levog centra koje na opštim izborima nisu prešle cenzus, a reč je o Listi Marjana Šareca (LMŠ) i o Stranci Alenke Bratušek (SAB).

On je istakao da je njegov cilj da formira vladu od ljudi koji su stručni i kvalitetni, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

„Mi nismo klasična stranka, mi smo pokret. Zbog toga mi nemamo stranačku disciplinu niti nam je namera da je primenjujemo. Pojedince procenjujemo na osnovu njihove stručnosti i znanja. Partijsko članstvo nije uslov za dobijanje funkcije“, predočio je Golob.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar