U trendu

Građani Budve sprečili održavanje koncerta proukrajinskog benda

BUDVA – Koncert beloruskog rok benda Ljapis Trubeckoj otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo jer širi rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju.

Ovo je drugo otkazivanje koncerta ekstremističke grupe koje je bilo planirano za sinoć, a pre nekoliko dana grupa je trebalo da održi koncert u Domu omladine Beograd.

Jučerašnji koncert bio je zakazan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je usled velikog nezadovoljstva građana Budve, koncert premešten u Kotor.

Jedan od građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo povodom održavanja koncerta ovog „ukro-beloruskog Tompsona“ bio je i novinar Igor Damjanović, koji je u izjavi za Srnu izjavio da je nastup ovog agresivnog benda koji šalje rusofobne poruke morao da bude otkazan.

„Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cenu spreče nastup esktremističkog rok benda Ljapis Trubeckoj, na čijim nastupima širom sveta se šalju se rusofobne poruke i skuplja se pomoć za ukrajinsku armiju“, rekao je Damjanović.

On je istakao da bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju i siguran je da većina građana Crne Gore želi da što pre zavlada mir i zaustavi se stradanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar