U trendu

Gradonačelnik Banja Luke razgovarao sa Brnabić u Parizu

PARIZ/BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas u Parizu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić na temu izazova sa kojima se suočava Republika Srpska i političkoj situaciji u BiH, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Navodi se da su gradonačelnik Banjaluke i premijerka Srbije razgovarali i o projektima koje Srbija podržava u ovom gradu, kao i značaju podrške koja dolazi iz Beograda.

Stanivuković je, kažu, istakao da je saradnja Republike Srpske i Srbije neophodna. Dodaje se da je zahvalio na pomoći koju Banjaluka dobija od Srbije i izrazio želju da zajedno obiđu objekte nakon realizacije dogovorenih projekata.

Gradonačelnik je, navodi se, zahvalio premijerki što se, zajedno sa predsednikom i rukovodstvom Srbije, u turbulentnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, zalaže za položaj Republike Srpske uz poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Ukazuje se da je premijerka Brnabić pokazala veliko interesovanje za stanje u Republici Srpskoj i Banjaluci, kao i da je govorila o značaju ekonomskog razvoja i otvaranju novih radnih mjesta.

Stanivuković, kao i njegove kolege iz Sarajeva i Mostara učestvuju na Pariskom mirovnom forumu.

Stanivuković sa zajedno s gradonačelnicima Bijeljine, Mostara i Sarajeva juče u Jelisejskoj palati sastao i sa pedsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, sa kojim je dogovorena saradnja i podrška projektima u Banjaluci od nekoliko francuskih gradova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar