U trendu

Grčka: Identifikovana 24 tela poginulih u železničkoj nesreći

ATINA – Do sada je izvršena obdukcija 43 tela od ukupno 57 poginulih u železničkoj nesreći kod Larise, u Grčkoj, a identifikovana su 24, izjavila je šefica lokalne forenzičke službe, Rubini Leontari.

Ona je dodala da su u pomoć na identifikaciji tela u Larisu stigle kolege iz Soluna, Atine i Lamije.

Prema njenim rečima, na osnovu protokola, za identifikaciju se koristi i DNK analiza.

Ona je navela da je, dok nije stigla specijalna ekipa iz Atine i Policijskog odeljenja za krivične istrage radi uzimanja uzoraka genetskog materijala, lekar je tražio od četiri pripadnika Saobraćajno-bezbednosne službe Larise da prikupe informacije od rođaka nestalih, objavio je „Ekatemerini“.
Leontari je istakla da su svi poginuli mlađi od 35 godina. Veliki broj tela je sa opekotinama, dok su neka ugljenisana.

Ukupno 52 rođaka dalo je uzorak DNK, navela je Leontari, ističući da je taj genetski materijal, zajedno sa uzorcima sa tela poginulih, svaka četiri sata bio slat u Atinu da bi proces identifikacije bio što pre završen.

Brzi putnički voz, sa više od 350 putnika, sudario se direktno sa teretnim vozom u blizini grada Larise u noći između utorka i srede.

Mnogi od putnika morali su da iskaču kroz prozore da bi pobegli od vatre, a temperatura u jednom vagonu povećala se na 1.300 stepeni Celzijusovih nakon što se zapalio, saopštile su vlasti.

Veliki broj putnika u vozu bili su studenti, koji su se vraćali u Solun posle produženog vikenda.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je da je za katastrofu kriva „tragična ljudska greška“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.