U trendu

Gruško: Stokholm nije pružio Moskvi dokaze o sajber napadima

MOSKVA – Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je danas da Stokholm nije pružio nikakav dokaz Moskvi o navodnim ruskim sajber napadima na Švedsku sportsku konfederaciju, javila je novinska agencija TAŠ.
„Trebalo bi da komentarišemo činjenice, a ne izjave ove vrste. A koliko shvatam, Švedska nam nije pružila činjenice“, rekao je Gruško upitan da prokomentariše to što je švedsko

Švedski tužioci saopštili su u utorak da je istraga pokazala da je ruska vojnoobaveštajna agencija GRU počinila ozbiljna kršenja tajnosti podataka u Švedskoj sportskoj konfederaciji tokom 2017. i 2018. godine, ali je ipak odustala od slučaja. Prema saopštenju, napad je navodno rezultirao curenjem ličnih podataka o švedskim sportistima, poput njihovih medicinskih podataka.
Moskva je više puta odbacila izveštaje o navodnim ruskim sajber napadima. Ruske diplomate su više puta ponovile predlog za stvaranje transparentnog, sigurnog i inkluzivnog sistema globalne informacione bezbednosti, podseća Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.