U trendu

Gujon u Drvaru: Srbi u FBiH nisu sami

DRVAR – Srbi u Federaciji BiH nisu sami dok je solidarnosti Srbije i brige o njima, poručio je v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

On se u sredu tokom posete Drvaru sastao sa rukovodstvom ove opštine, predstavnicima udruženja i sveštenstvom iz Drvara i Glamoča, navodi RTRS.

Na sastanku predstavnici udruženja iz oblasti sporta, kulture i poljoprivrede iz Drvara upoznati su na koji način mogu da konkurišu kako bi dobili novčana sredstva za rad svojih organizacija, udruženja i klubova.

Dve decenije Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu finansira projekte udruženja Srba iz regiona. Ukupan budžet za ove projekte iznosi 900.000 evra, a konkurs će biti raspisan sledećeg meseca.

„To je nešto što radimo iz godine u godinu i pokazujemo da država Srbija odvaja sredstva za naše ljude gde god da žive i da oni nisu sami. Želimo da pokažemo solidarnost i brigu o njima“, rekao je Gujon.

Poseta Gujona dokaz je da je Srbija i dalje prisutna na ovim prostorima i da nesebično pomaže, poručila je načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Gujon se sastao i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve iz Drvara i Glamoča.

Trodnevna poseta završava sutra u opštini Bosanski Petrovac u Unsko-sanskom kantonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.