U trendu

Hapšenja u Španiji zbog umešanosti u trgovinu drogom

HAG – Prošle nedelje 32 osumnjičena povezana sa italijanskom kriminalnom organizacijom Ndrangetom uhapšena su u Španiji zbog umešanosti u trgovinu drogom i pranjem novca, saopštio je danas Europol.

Kako se navodi, ova operacija omogućena je angažovanjem oko 500 pripadnika policije na terenu, uključujući specijalne interventne timove, helikoptere i dronove.

Operacija je bila praćena složenom istragom koju je pokrenula španska civilna garda, koja je radila na ovom slučaju zajedno sa italijanskim karabinjerima, uz podršku Europola i Eurodžasta.

Rezultat su 32 hapšenja, 40 pretraga kuća na Ibici, u Barseloni, Malagi i Tenerifima, demontaža zatvorenih plantaža kanabisa, a zaplenjeno je oko 300.000 evra u gotovini, 18 kilograma amfetamina, 4,5 kilograma kokaina, vatrenog oružja i municije, navodi se u saoštenju.

Kako navodi Europol u saopštenju, istraga je otkrila postojanje organizovane kriminalne grupe povezane sa sindikatom Ndrangeta na Balearskim ostrvima u Španiji.

Veruje se da su oni igrali aktivnu ulogu u trgovini kokainom i kanabisom između Španije i Italije, koristeći vozila opremljena skrivenim odeljcima i glisere za transport droge.

Takođe, neki od uhapšenih povezani su sa brojnim ubistvima u Italiji, a istragom je otkriveno i nedozvoljeno držanje vatrenog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar