U trendu

Hapšenje u Urugvaju zbog izdavanja lažnih dokumenata Rusima

MONTEVIDEO – Šef bezbednosne službe predsednika Urugvaja Alehandro Astezijan uhapšen je u akciji policije zbog osnovane sumnje da je pomogao stotinama Rusa da na nezakonit način dobiju urugvajski pasoš i druga službena dokumenata.

Ukrajinska tužiteljka Gabriela Fosati rekla je da se protiv Astezijana vodi istraga zbog učešća u kriminalnom lancu koji je falsifikovao ruske izvode iz matičnih knjiga rođenih u kojima se navode roditelji poreklom iz Urugvaja sa ciljem da se Rusima izdaju urugvajske službene isprave, prenosi Rojters.

Prema policijskim izvorima, na koje se pozivaju lokalni mediji, Astezijan je prekinuo sve kontakte sa drugim osumnjičenima.

Vest o hapšenju Astezijana, koji je priveden ubrzo nakon što se vratio u Urugvaj sa putovanja, iznenadila je i predsednika Lakalje Poua.

„Iznenađen sam kao i svi vi“, rekao je predsednik Urugvaja na konferenciji za novinare koju je juče iznenada sazvao u prestonici Montevideu.

Lakalje Pou je obećao da će tužioci i policija koji rade na slučaju biti nezavisni i negirao je da je Astesiano imao krivični dosije.

Urugvajski mediji su juče izvestili da se protiv Astezijana vodi 20 istraga po optužbama za prevaru, proneveru i krađu, prenosi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar