Harijeva poslednja kraljevska dužnost pre perioda tranzicije

LONDON – Britanski princ Hari prvi put je danas učestvovao na javnom događaju, otkako je kraljica Elizabeta ispunila njegovu želju i želju njegove supruge Megan da se povuku iz kraljevskog života i vode nezavisniji život.

Princ Hari, šesti po redu na prestolu, posmatrao je decu koja su igrala ragbi u dvorištu Bakingemske palate, preneo je Rojters.

Taj događaj je Harijeva poslednja kraljevska dužnost pre nego što on i Megan počnu period tranzicije, navodi agencija.

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i tokom „kriznom sastanka“ dogovoren je prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Kraljica je istakla da „apsolutno podržava“ njihovu želju da stvore novi život kao mlada porodica, ali da bi više volela da i dalje u potpunosti obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

„Iako bismo više voleli da oni u potpunosti obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da imaju nezavisniji život kao porodica“, poručila je kraljica i dodala da Hari i Megan ostaju cenjeni članovi njene porodice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.