U trendu

Herson: Ukrajinske snage uništile dva depoa municije

ODESA – Ukrajinska vojska saopštila je danas da su njene snage likvidirale na desetine ruskih vojnika i uništile dve deponije municije u kontraofanzivi u regionu Herson, u kojem se proteže ključna linija snabdevanja za ruske snage na jugu Ukrajine.

Železnički saobraćaj do Hersona preko reke Dnjepar je prekinut, saopštila je južna komanda ukrajinske vojske, zbog čega su ruske linije snabdevanja na istoku Ukrajine i na Krimu potencijalno dodatno izolovane, prenosi Rojters.

Ukrajina je poslednjih nedelja koristila raketne sisteme dugog dometa koje je isporučio Zapad i uspela ozbiljno da ošteti tri mosta preko Dnjepra u odseče grad Herson ostavivši položaje ruske 49. armije veoma ranjivim na zapadnoj obali reke, tvrde britanski vojni zvaničnici.

„Kao rezultat vatre kojom je uspostavljena kontrola nad glavnim transportnim vezama na okupiranoj teritoriji, utvrđeno je da saobraćaj preko železničkog mosta na Dnjepru nije moguć“, navodi se u saopštenju južne ukrajinske komande.

U istom saopštenju stoji da je više od 100 ruskih vojnika i sedam tenkova uništeno u jučerašnjim borbama u oblasti Herson, prvom većem gradu koji su Rusi zauzeli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar