Hitlerovac iza napada? Novo pismo i nove pretnje u Dortmundu

Nemačko državno tužilaštvo ispituje istinitost novog pisma u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borušije iz Dormunda, ali u kojem se istovremeno najavljuju novi napadi, između ostalog, i na proteste uperene protiv desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), koji će se održati 22.aprila u Kelnu, prenela je danas Hina pozivajući se na nemačke medije.

„Moramo svaku pretnju uzeti ozbiljno s obzirom na to da još ne raspolažemo čvrstim indicijama o pozadini napada na autobus s igračima Borusije Dortmunda“, preneo je nemački Tagešpigl čija je redakcija primila i najnovije pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad u utorak.

Redakcija tog lista primila je anonimni mejl u četvrtak uveče, u kome se „poziva na Adolfa Hitlera“ i kritikuje politika multikulturnog društva, kao i migrantska politika nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Poteći će šarena krv 22. aprila“, piše u mejlu, a istražitelji to povezuju sa velikim protestima protiv desnog populizma koji bi naredne subote da se održi u Kelnu pod nazivom „Šareno protiv smeđeg“.

Kako se navodi, to je treće pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Dortmunda.

U bombaškom napadu na autobus sa igračima fudbalskog tima Borisuja, povređeni su jedan igrač i jedan policajac iz pratnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.