Holadija više ne postoji: Od 2020. zemlja se zove ovako

Holandija više neće postojati, jer u 2020. godini počinje akcija rebrendiranja ove zemlje koja će od sada biti poznata samo pod nazivom „Nizozemska“.

Ova zemlja je lokalnom stanovništvu i turistima odavno poznata i kao Holandija i kao Nizozemska, i ta dva naziva su se naizmenično dugo koristila.

Međutim, ovo bi trebalo da se promeni ove godine, jer počinju najavljeni planovi za zvaničnu promenu kada će naziv Holandija biti skinut sa svih zvaničnih materijala, prenosi britanski Ekspres.

Taj potez dolazi kao deo šire kampanje kompletnog „rebrendiranja“, koji cće, kako se očekuje, koštati Nizozemsku 200.000 evra.

U međuvremenu, kompanije, ambasade, ministarstva i univerziteti cće već od ovog meseca moći da zvanično koriste ime Nizozemska.

Kako se navodi, plan je da se ažurira međunarodni imidž Holandije i privuče više turista.

Geografski, Holandija pokriva samo delove države oko Amsterdama, Roterdama, Haga i Harlema, ali je u inostranstvu dugo bio poznatiji taj naziv nego Nizozemska.

(Tanjug)

4 komentara
 1. lanmi84

  A kako ce holandjani da zovu svoju zemlju? Pitam jer sigurno nece da je zovu „nizozemska“ to je neki baja preveo ime zemlje na nas jezik. Iskreno, da sam „holandjanin“ insistirao bih da se ime moje zemlje zove upravo onako kako je ja izgovaram! To preporucujem i hrvatima…da li su hrvati ili croacija?

  1. Anonimni

   A sto onda ne insistiras da se SRBIJA pise SRBIJA A NE SERBIJA -sta kazes?????A BEOGRAD DA SE TAKO ZOVE A NE BELGRADE .RANIJE SE IMENA NISU PREVODILA NA ENGLESKI JEZIK ZASTO DOZVOLJAVAMO DA JE TO DANAS DRUGACIJE ???????????????Imate li odgovor’?????????????

 2. Anonimni

  Promeni naslov tebra

 3. Anonimni

  Holadija nije nikad ni postojala.

Napišite komentar