U trendu

HR policija prisutna i aktivno po pitanju narkoklanova

ZAGREB – Potpredsednik hrvatske vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da je policija prisutna i aktivna po pitanju narkoklanova kojima je, prema pisanju medija, ukradeno 200 kilograma kokaina te da građani nemaju razloga da budu zabrinuti za vlastitu bezbednost.

„Verovatno bi bilo rata da nemamo policiju kakvu imamo. Dok je hrvatska policija ovakva kakva jeste, a biće sve bolja, nema nikakvog razloga za zabrinut“, poručio je Božinović nakon što su se u medijima danas pojavile informacije o mogućem ratu mafijaških klanova zbog nestanka 200 kilograma kokaina.

Božinović je kazao ti medijski navodi nisu nigde potvrđeni i da je hrvatska policija preventivno prisutna i aktivna po pitanju nekih grupa koje se spominju u tom kontekstu.

„U Hrvatskoj te hobotnice imaju sposobnost da ponovo nastave sa svojim delovanjem, ali nastavlja sa svojim delovanjem i hrvatska policija. Ja sam apsolutno siguran i imam puno poverenje u rad policije i o ovom i u drugim slučajevima o kojima se piše“, rekao je Božinović.

Govoreći o medijskim napisima da hrvatska vlada krije kako će dopremiti 14 vojnih transportnih helikoptera Ukrajini. „O konkretnim stvarima vezanim za saradnju s Ukrajinom, a nisu u mom resoru, ne mogu da govorim, već mogu samo da spekulišem“, kazao je ministar, prenela je Hina.

Upitan da li je ovo poslednji trenutak da se Hrvatska reši stare sovjetske tehnike, a da zauzvrat dobije zapadnu opremu, Božinović je ocenio da se to može i tako nazvati.

„Ja bih pre svega govorio o pomoći Ukrajini koja je pred neviđenim razaranjima i ubijanjima nedužnih civila, državi koja brani svoje pravo na postojanje. Tehnika o kojoj govorimo je tehnika na koju su oni navikli. Dobar do te tehnike je tamo bio i proizveden“, rekao je Božinović.

O krađi oko 200 kilograma droge jednom balkanskom kartelu u Zagrebu proletos, piše danas Jutarnji list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar