U trendu

HRT: Susreti zvaničnika neformalni samo u okviru prijema

ZAGREB – Uoči današnjeg svečanog božićnog prijema u organizaciji Srpskog nacionalnog veća (SNV), kojem će u zagrebačkom hotelu Vestin prisustvovati zvaničnici Srbije i Hrvatske, HRT javlja da će njihovi susreti biti neformalani i u okvirima tradicionalnog prijema.

Prijemu će iz Srbije prisustvovati prvi potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić i ministar za ljudska i manjinska prava i predstavnik hrvatske zajednice u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov, kao i patrijarh srpski Porfirije, dok će sa hrvatske strane prijemu prisustvovati premijer Andrej Plenković sa ministrima.

U SNV je, kažu, sve spremno i na druge scenarijei moguce formate, pa i posebna prostorija za sastanke bude li interesa za to.

U hrvatskoj delegaciji će, navode, biti i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, koji je juče Srbiju pozvao na otvoreni dijalog i rekao da postoje brojne teme o kojima treba razgovarati, kao što su pitanjaj nestalih osoba, ratne štete, odštete logorašima i vladavine prava.

Na prijemu neće biti predsednik Zoran Milanović, koji nije dobio pozivnicu. Upitan o tome, Milorad Pupovac rekao je juče da su se „malo umorili od pozivanja“. Milanović i Pupovac, čiji SDS S podržava vladu premijera Plenkovića su, naime, već duže vreme u sukobu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.