U trendu

Hrvatska: Olujni vetar naneo štetu u Karlovačkoj županiji

KARLOVAC – U Karlovačkoj županiji danas je duvao snažan vetar koji je naneo štetu elektro-mreži i saobraćajnicama, a na 60 kuća je izazvao oštećenja krovova i prozora.

U nekim delovima županije vetar je duvao brzinom od 16,5 metara u sekundi, što spada u kategoriju „žestok vetar“, izjavila je u intervjuu za HINU Martina Furdek-Hajdin, čelnica županije i dodala da su se na mnogim mestima povijala stabla, a hodanje je bilo otežano.

„Sve službe civilne zaštite su na terenu, uklanjaju se stabla sa ulica i elektro kablova i utvrđuje se nastala šteta jer je vetar odnosio crepove sa krovova kuća“, rekla je Furdek-Hajdin, prenosi portal Index.hr.

Nadležne službe u Karlovcu primile su do sada ukupno 134 poziva građana, od kojih se 105 odnose na oštećenja objekata, prvenstveno oštećenja krovova, dok su se ostale dojave odnosile na oštećenja saobraćajnica.

Angažovano je ukupno 68 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila, ali intervencije se izvršvaju prema stepenu prioriteta.

Snažno nevreme sa grmljavinom, kišom i gradom obrušilo se ranije danas i na Kvarner, a oko podneva je stiglo i do Zagreba.

Na nekim gradskim ulicama u Rijeci, gde je padao veoma krupan grad, došlo je i do izlivanja vode iz kanalizacione mreže.

„Novi talas pljuskova stiže na severozapad Istre gde je temperatura pala na 22 stepena uz osvežavajući vetar koji duva iz pravca severa. U Puli je i dalje 31 stepen. Večeras je moguca i oluja“, objavila je na svom Fejsbuk profilu Istramet, meteorološka služba Istre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar