U trendu

I Štrahe dovodi strane političare na svoje venčanje

BEČ – Nakon što je ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel nedavno na svoje venčanje pozvala i ugostila predsednika Rusije Vladimira Putina, i austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe mogao bi svoje venčanje iskoristiti za pozivanje stranih političara.

Naime, Štrahe se pred matičarem oženio sa suprugom Filipom pre dve godine, ali nije imao crkveno venčanje, pa austrijski mediji spekulišu da bi to mogao iskoristiti za pozivanje stranih političara.

Supruga lidera Slobodarske partije (FPO) izjavila je da se nada da će iduće godine moći da isplaniraju svoje crkveno venčanje i najavila da će na svadbu doći i političke ličnosti.

„Ljubavni zavet pred Bogom sam sačuvao za kasnije“, najavio je nedavno Štrahe i rekao da planira da pozove strane goste, konkretno šefa italijanske diplomatije Matea Salvinija.

Ukazao je da za sada još nije dogovorio nikakav datum za crkveno venčanje.
Inače, on je branio ministarku Knajsel zbog pozivanja Putina na svadbu, i onda je, nedavno gostujući na televiziji „Oe24“, rekao da je dobro za Austriju ako bi na svadbu došli američki presednik Donald Tramp, Salvini i drugi gosti iz inostranstva.

Štrahe ima dobre odnose sa Salvinijem, ali i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tako da, kada se bude odlučio na crkveno večanje, ta dvojica političara sigurno će dobiti poziv.

Što se Srbije tiče, Štrahe ima odlične odnose s Draganom Markovićem Palmom, ali i s predsednikom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.