U trendu

Ima prostora za proširenje saradnje SRB i Belorusije

BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i ministar industrije Belorusije Pjotr Parhomčik razgovarali su danas o mogućnostima inteziviranja privredne saradnje izmeđuu dveju zemalja.
Bilateralni odnosi Srbije i Belorusije su razvijeni, tradicionalno prijateljski, ali postoji prostor za unapređenje saradnje, posebno na trgovinsko-ekonomskom planu imajući na umu izuzetno dobre podatke koje Srbija beleži a koji, kako je rekao Stevanović, dodatno mogu da motivišu investitore iz Belorusije da dođu u našu zemlju.
Podsetio je da je Srbija u prošloj godini imala najniži pad ekonomije u odnosu na celu Evropu, oko jedan odsto, a da su projekcije da će realni BDP u tekućoj godini dostići rast od oko šest odsto.

Dodao je i da je Srbija lider u dovođenju stranih investicija, a da to pokazuje i podatak da je 60 odsto stranih direktnih investicija na nivou regiona Zapadnog Balkana locirano u našoj zemlji.
„To su podaci koji mogu da ohrabre vašu stranu da posluje i investira u Srbiji koja je danas u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu stabilna zemlja sa međunarodnim kredibilitetom“, rekao je Stevanović, saopšteno je iz resora privrede.
Parhomčik je podsetio da je delegacija koju predvodi došla u Srbiju uoči Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, gde će privrednici iz Belorusije predstaviti svoje potencijale i mogućnosti za saradnju.

Stevanović im je poželeo uspeha tokom predstavljanja uz uverenje da će na sajmu sklopiti dobre poslove.
Sagovornici su izrazili uverenje da će se stabilni temelji naših bilateralnih odnosa, još više iskoristiti u narednom periodu, naročito na privrednom planu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar