U trendu

Index: Medved na fotografiji sa Glavašem

ZAGREB – Potpredsednik vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prijatno se u subotu družio sa Branimirom Glavašem, optuženim za ratne zločine nad osječkim Srbima, prenosi Index.

Portal navodi da je fotografija hrvatskog ministra i Glavaša objavljena na Fejsbuku osobe koja nije javna ličnost i koju nije uspeo da kontaktira.

Na pitanje Indexa da li misli da je primereno, s obzirom na političku funkciju, da bude sa osobom koja je optužena za ratne zločine, Medved je odgovorio da je u subotu bio na obeležavanju 30. godišnjice bataljona Frankopan u Ivanić-Gradu, na poziv udruženja Frankopan.

Dodao je da je bio na službenom programu i da nije on pravio raspored sedenja.

„Ja sam sedeo sa izaslanikom predsednika države, izaslanikom predsednika Sabora, za istim stolom i dalje kako je organizator razmestio goste i uzvanike“, rekao je Medved.

Glavaš je za Index takođe potvrdio da je prisustvovao 30. godišnjici bataljona Frankopan jer su oni, kako je naveo, za vreme rata bili u Osijeku.

Glavaš je, na pitanje Indexa da li je sa Medvedom razgovarao o postupku koji se vodi protiv Glavaša, odgovorio je da nisu pričali ni o čemu.

Glavaš čeka nastavak suđenja pred zagrebačkim Županijskim sudom. On je već pravosnažno osuđen za zločine u Osijeku, ali je Ustavni sud ukinuo presudu.

Snage pod komandom Glavaša izvršile su tokom sukoba u Hrvatskoj niz svirepih likvidacija Srba u Osijeku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.