U trendu

Index: Vlasniku teretane u ZG preti kazna zatvora do 2 godine

ZAGREB – Protiv Andreja Klarića vlasnika teretane na zagrebačoj Trešnjevci, koju je jutros otvorio teretanu uprkos epidemiološkim merama, biće podneta krivična prijave i preti mu do dve godine zatvora.

Klarić je, posle otvaranja teretane u kojoj su zatečene četiri osobe koje su vežbale, priveden ranije danas, a njegova ćerka je rekla da će objekat ostati otvoren za posetioce.

Policija je, nakon privođenja, saopštila da će protiv Klarića biti podneta krivična prijava zbog „širenja i prenošenja zarazne bolesti“, kao i da će mu nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti određen pritvor.

Hrvatski portal Index piše da prema slovu Krivičnog zakona Klariću preti do dve godine zatvora.

Zakon predviđa da ko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno telo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu meru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, kazniće se kaznom zatvora do dve godine.

Klarić je otvaranje teretane najavio na svom fejsbuk profilu i dodao da „policijski automobil ispred njegove teretane stoji od nedelje uveče“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.