U trendu

Indija: Racije na prostorije organizacije Džama-e-Islamia

NJU DELHI – Indijska Nacionalna istražna agencija (NIA) saopštila je danas da je izvršila racije na skoro pedesetak lokacija povezanih sa zabranjenom verskom organizacijom Džama-e-Islamia u regionu Džamui i Kašmir, a zbog navodnog finansiranja terorizma.

Vlada optužuje organizaciju Džama-e-Islamia da podržava ekstremiste u Kašmiru koji kontroliše Indija i koji je u središtu višedecenijskog sukoba sa muslimanskim Pakistanom, prenosi AP.

Glavni indijska agencija za borbu protiv terorizma saopštila je da su članovi organizacije prikupljali sredstva u zemlji i u inostranstvu kroz donacije za dobrotvorne i socijalne aktivnosti, ali su ih umesto u te svrhe koristili za nasilne i secesionisticke aktivnosti.

Pripadnici službi bezbednosti su izvršili pretres prostorija rukovodstva organizacije Džama-e-Islamia, njenih članova i rukovodstava u regionu Džamu i Kašmiru.

Indijska vlada zabranila je ovu organizaciju nakon ekstremističkog napada u Kašmiru pre više od dve godine u kojem je 40 indijskih vojnika poginulo u akciji bombaša samoubice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar