U trendu

Institucije EU počinju vakcinaciju zvaničnika 22. marta

BRISEL – Evropska unija počeće vakcinaciju zvaničnika i poslanika Evropskog parlamenta u posebnim centrima za vakcinaciju u Briselu 22. marta, a kako se navodi, ceo proces odvijaće se u skladu sa belgijskim pravilima vakcinacije.

Iako sa vakcinacijom u EU ima problema, institucije u Briselu su krenule sa ozbiljnim pripremama za vakcinaciju svojih zvaničnika, a kako prenosi Politiko, Evropska komisija, Evropski Savet i Evropski parlament imaće sopstvene centre za vakcinaciju.

Datum početka vakcinacije podudara se sa planom Belgije da počne da vakciniše mlađe osobe.

Svaki od centara za vakcinaciju evropskih zvaničnika dobijaće doze vakcina od lokalnih vlasti koje će biti dostupne isključivo zaposlenima u institucijama EU.

U Belgiji je prvu dozu vakcine do sada primilo 618.000 odnosno 5,4 odsto stanovništva, a ove nedelje ta zemlja ulazi u fazu 1B odnosno nakon vakcinacije ljudi u staračkim fomovima i za negu, prelazi na vakcinaciju naredne prioritetne grupe.

Politiko navodi i da je u sedištu NATO-a potvrđeno da ta alijansa ima svoj centar za vakcinaciju, ali nisu mogli da potvrde kada će tu početi vakcinacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.