U trendu

Iran: Oružani napad na oficira Revolucionarne garde

DUBAI – Naoružani napadači otvorili su rano jutros vatru u nemirnom jugoistočnom delu Iranu na automobil u kojem je bio visoki oficir Iranske Revolucionarne garde (IRG) i usmrtili telohranitelja, javili su iranski državni mediji.

Brigadni general Hosein Almasi, komandant IRG u provinciji Sistan-Belučistan, nije povređen, a napadači su uhapšeni, javila je zvanična državna agencija IRNA.

Mahmud Absalan, telohranitelj koji je ubijen u ovom napadu koji se dogodio u blizini kontrolnog punkta u Zahedanu, glavnom gradu provincije, sin je visoko rangiranog oficira IRG u tom regionu, navodi IRNA, prenosi Rojters.

Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima, u danu koji mnogi pobožni Iranci obeležavaju slaveći mučeništvo imama Alija, što se ove godine poklopilo sa godišnjicom osnivanja Iranske Revolucionarne garde nakon Islamske revolucije 1979. godine.

Pretežno sunitska muslimanska provincija Sistan-Beludžistan, u blizini pakistanske i avganistanske granice, dugo je opterećena nemirima koji izazivaju krijumčarske bande i sunitski islamski ekstremisti, koji se bore protiv šiita koji vladaju u Iranu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.