U trendu

Irski premijer u poseti Vašingtonu, pozitivan na kovid-19

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden i irski premijer Majkl Martin razgovarali su danas o ratu u Ukrajini putem video veze u Vašingtonu.

Bilo je planirano da dva lidera održe neposredan sastanak, ali je Martin koji se nalazi u poseti SAD, dobio pozitivan test na kovid-19 tokom boravka u američkoj prestonici, prenosi BBC.

Ranije je sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki saopštila da Bajden i Martin razgovaraju o doprinosu svojih zemalja međunarodnim naporima da se pomogne Kijevu i uvedu sankcije Moskvi zbog rata koji se vodi u Ukrajini, a druga pitanja na dnevnom redu sastanka dva lidera uključuju pandemiju kovid-19 i bilateralne odnose SAD i Irske.

Irski premijer dobio je pozitivan test na kovid-19 sinoć u Vašingtonu, zbog čega je morao da napusti gala prijem kome je prisustvovao i američki predsednik Džozef Bajden.

Martin je trebalo da se sastane sa Bajdenom, a zatim da učestvuje u tradicionalnoj ceremoniji u okviru proslave irskog praznika Dana Svetog Patrika.

Kako je saopšteno, irski premijer se oseća dobro i odmara se u Bler hausu, zvaničnoj rezidenciji za visoke goste američkog predsednika.

U Bajdenovom okruženju trenutno ima najmanje još jedan slučaj kovida-19, a radi se o suprugu potpredsednice Haris, Dagu Emhofu, koji je u utorak testiran pozitivno na korona virus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar