U trendu

Izetbegović: Na potezu je Šmit

SARAJEVO – Nakon što je ministar finansija u Savetu ministara BiH iz reda hrvatskog naroda Vjekoslav Bevanda danas drugi put blokirao izdvajanje sredstava za finansiranje izbora, oglasio se lider SDA Bakir Izetbegović porukom da je na potezu visoki predstavnik Kristijan Šmit.

„Krajnje je vreme da visoki predstavnik povuče potez. U funkciji toga je bila sednica Doma naroda pre par dana, da se izbiju svi aduti“, kazao je Izetbegović uoči sednice Glavnog odbora SDA.

Krajnje je vreme, kazao je Izetbegović, da međunarodna zajednica radi svoj posao, konkretno visoki predstavnik i da omogući biračima da izaberu novu vlast.

Rekao je i da ga je pre petnaestak dana zvao Šmit i da je tom prilikom poručio da će izbora biti i da se sredstva moraju obezbediti.

Ocenio je da blokiranje sredstava za izbore udar na Dejtonski mirovni sporazum, kršenje Ustava i Konvencije o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, koja je deo Ustava BiH, preneli su sarajevski mediji.

Kako je preneo portal Klix, Izetbegović je odbio da odgovori na pitanje da li je šef Misije EU u Sarajevu Johan Satler sprečio šmita da donese odluku o finansiranju izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar